درآمد بورس

میزان سود در بورس

بورس بازان چه مقدار از بورس درآمد دارند؟! ؛ اصلا درآمد ماهانه از بورس چقدر است؟! ؛ می توان روی درآمد بورس حساب باز کرد؟! ؛ میشه به بورس به عنوان شغل دوم نگاه کرد و اصلا بورس شغل دوم هست؟! ؛ درآمد بورس، سالیانه چه قدر هست؟! و سوالاتی از این دست و قصد دارم در این مقاله به موضوع میزان سود بورس بپردازم.
به صورت کلی درآمد ماهانه در بورس را می توان سوالی کلی در نظر گرفت.. اگر بخواهیم این سوال را بهتر پاسخ بدهیم باید به چند نکته ی مهم توجه داشته باشیم:

  • چند ساعت در روز برای بورس وقت اختصاص می دهیم؟!
  • چقدر سرمایه دارم و چه مقدار ازین سرمایه را وارد بورس می کنم؟!
  • ریسک پذیری من چقدر است؟!
  • آیا با از دست دادن پولی که در بورس سرمایه گذاری کرده ام، مشکلات بسیاری برای من به وجود میاد؟!
  • به فعالیت در بازار سرمایه علاقه دارم؟!

با پاسخ دادن به این سولات می توان شرایط خودمون را در بورس محک بزنیم اما باز هم پاسخی قطعی نمی توان داد چرا که برای فعالیت در بورس روش های مختلفی وجود دارد و حالا به انواع روش سرمایه گذاری در بورس می پردازیم.

روش کسب درآمد از بورس

به صورت کلی در بازارهای مالی، ما برای کسب سود، ابزارهای متفاوتی در اختیار داریم و از آنجا که فعالیت ما معطوف به بورس تهران است، لزوما به ابزارهای این بازار می پردازیم. ما در این بازار می توانیم در سه بخش فعالیت داشته باشیم:

  • فعالیت در بازار سهام
  • بازار آتی
  • بازار اختیار معامله

شما با فعالیت در بازار سهام می توانید سهام شرکت های مختلف از ایران خودرو و سایپا تا شرکت های پتروشیمی، پالایشگاهی و فولادی و انواع سهام دیگر رو خریداری کنید و در سود این شرکت ها، شریک بشوید. با این کار تا حدی ریسک خود را کنترل کرده و با توجه به شرایط اقتصادی کشور و صنعت مورد نظر و با توجه به تحلیل تکنیکال، به خرید سهام و سرمایه گذاری در این بازار بپردازید. سود دهی این بازار با توجه به نوسانات شاخص کل بورس ، مشخص می شود.

درآمد بورس و رابطه با شاخص بورس

برای مثال اگر شاخص کل بورس در سال ۹۳ رشدی ۱۰ درصد داشته است، پس اگر بازدهی شما بالاتر از این میزان باشد، شما عملکرد نسبتا خوبی داشته اید. البته لازم به ذکر است که به صورت تاریخی بازدهی بازار بورس در بلندمدت بالاتر از بانک می باشد و بازدهی بیشتر از شاخص، توسط شما در سرمایه گذاری، می تواند به معجزه ی سود مرکب بینجامد.
با این تفاسیر شما از میانگین بازار عملکرد بهتری داشته اید و با سرمایه ای ۱۰۰ میلیون تومانی شما سالانه ۱۲ میلیون تومان درآمد خالص محقق خواهید کرد و اگر این بازدهی را برای سه سال متوالی و سالانه ۱۲% برآورد کنیم. سرمایه ی ما به ۱۴۰ میلیون تومان خواهد رسید. باید توجه داشت که بازدهی شاخص کل تقریبا هم راستا با بازار بانک می باشد و با انتخاب بازار مناسب سرمایه گذاری، نیازی به مقایسه ی درآمد با سود بانکی نیست.
نکته ی مهم: کسب بازدهی ۱۲% در بورس بسیار ضعیف است و در بدترین شرایط بازار، شما با آموزش مناسب می توانید، بازدهی بسیار بالاتری داشته باشید. شما با کسب بازدهی سالانه ۳۵% می توانید سرمایه ی خود را به ۲۴۶ میلیون تومان برسانید.
به این میگن:
معجزه ی سود مرکب

درآمد بازار آتی سکه چقدر است

یکی دیگری از بازارهای هدف ما برای سرمایه گذاری، بازار آتی سکه ی طلا می باشد. شما در این بازار با مبلغ یک میلیون تومن می توانید یک قرار داد شامل ده سکه ی طلا خریداری کنید. برای فعالیت در این بازار به حداقل سرمایه ای یک میلیون تومان نیاز خواهید داشت و با توجه به این که شما با مبلغ مورد نیاز برای خرید یک سکه، ده سکه ی طلا خریداری می کنید، این بازار ریسک بالاتری خواهد داشت.
برای آشنایی با سرمایه گذاری در بازار آتی سکه چرا این فیلم را نمی بینید؟!
در حال حاضر از ابتدای سال تا کنون بازار آتی سکه رشدی ۵ درصدی داشته است و در صورتی که شما در ابتدای سال ۱۳۹۶ یک قرارداد آتی خرید سکه ی طلا به مبلغ یک میلیون تومان خریداری کرده باشید، سود شما تا امروز به مبلغ ۴۹۵ هزار تومان خواهد بود. یعنی شما در ۶ ماه سودی ۵۰% کسب می کردید.
سود جذابیه؟!

 

درآمد بازار اختیار معامله

درآمد بازار اختیار معامله اما تفاوت های قابل توجهی با بازارهای سهام و بازار آتی سکه دارد. شما در این بازار ریسک بالاتری را قبول می کنید و از آن سو، سود یا زیان شما قابل توجه تر از سایر بازارها خواهد بود. بگذارید با یک مثال به تشریح اولیه این قراردادهای اختیار معامله بپردازم:
فرض کنید که شما می خواهید یک خودروی سوزوکی ویتارا به مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان بخرید ولی در حال حاضر پول کافی برای خرید این اتومبیل را ندارید ولی پیش بینی می کنید که تا سه ماه دیگر مبلغ مورد نیاز برای خرید این خودرو فراهم خواهم شد. آمّااااا از طرفی با افزایش احتمالی نرخ دلار، قیمت این خودرو هم تا سه ماه دیگر افزایش خواهد یافت. به نظر شما چه کار می توان کرد؟!
.
.
.
بهترین کار اینه که شما با پرداخت یک مبلغی مثلا ۳۰۰ هزار تومان، فروشنده ی ماشین رو برای سه ماه از فروش ماشین منصرف بکنید و با اون قرارداد ببندید که در ازای دریافت این وجه تا سه ماه آتی این خودرو را نفروشد و قبل از پایان قرارداد با تکمیل پول شما، اجازه دارید که خودروی مورد نظرتون رو بخرید. به این ترتیب شما خیلی راحت ریسک افزایش قیمت این ماشین رو با مبلغ ۳۰۰ هزار تومن پوشش دادید.
به این قراردادها، قراردادهای اختیار معامله می گویند.
شما می توانید برای مطالعه ی مقاله ی آشنایی با بازار اختیار معامله به این مقاله مراجعه کنید.
یکی از اولین قراردادهای اختیار معامله ای که در سال جاری منعقد شد. قرارداد اختیار خرید بر روی سهام فولاد مبارکه بود. این قرارداد از ابتدای سال تا کنون بازدهی ۲۷۵ درصدی داشته است. شما با خرید ده میلیون تومان ازین قرارداد، سرمایه ی شما به ۳۷٫۵ میلیون تومان می رسید.
فوق العاده اس!؟!؟
اما همه چیز به این سادگی نیست و به قولی دیکته ی نانوشته غلط نخواهد داشت. مطمئنا اگر همه چیز به این سادگی بود، هیچ کسی در بازار سهام شکست خورده نبود.
آمارها نشان می دهد که تنها ۵% از فعالان بازار بورس در این بازارها برنده هستند و ۹۵% مابقی سرمایه ی خودشون رو از دست خواهند داد . اگر می خواهید با آموزش در دسته ی ۵ درصد موفق بازار قرار بگیرید، توصیه می کنم همین حالا در دوره ی رایگان زیر ثبت نام کنید.

حداقل سرمایه گذاری در بورس چقدر است

یکی از سوالات مهم در خصوص سرمایه گذاری در بورس، حداقل مبلغ قابل سرمایه گذاری در بورس می باشد. همانطور که در دوره ی رایگان به این مسئله اشاره کردیم؛ حداقل خرید سهام در بازار سرمایه در هر سفارش خرید ۱۰۰ هزار تومان می باشد. با این تفاسیر حداقل سرمایه گذاری در بورس سهام با احتساب کارمزد معامله ۱۰۲،۰۰۰ تومان می باشد.
اما این که شما با مبلغ ۱۰۰ هزار تومان، چه بازدهی را کسب کنید، مطمئنا به عملکرد خودتان بر میگردد.
یک نکته ی مهم در مورد حداقل سرمایه گذاری در بورس:

  • برای سرمایه گذاری در بورس از ابتدا وام نگیرید.
  • با شهریه ی دانشگاه در بورس سرمایه گذاری نکنید.
  • برای سرمایه گذاری در بورس، منزل مسکونی خودتون را نفروشید.

سرمایه گذاری در بورس، ریسک های بسیاری دارد و البته شما با کسب دانش می توانید این ریسک ها را تا درصد بالایی پوشش بدهید.
توصیه می کنم در شروع سرمایه گذاری در بازار، حداقل سرمایه گذاری در بورس برای شما همان مبلغ ۱۰۰،۰۰۰ تومان باشد و با آموزش و کسب تجربه، آرام آرام سرمایه ی خودتون رو افزایش بدید.

درآمد ماهانه از بورس

این که درآمد ماهانه از بورس برای شما سرمایه گذار محترم، چقدر باشد، کاملا به روند سرمایه گذاری شما باز میگردد. اما اگر بخواهم اصطلاحی را خدمتتان عرض کنم، اگر سود سالیانه ی سرمایه گذاری در بانک برابر با ۲۰% باشد و بازدهی شما در سال ۳۰% یا بیشتر باشد، عملکرد شما خوب و قابل قبول است. با این تفاسیر در صورتی که شما سرمایه ای ۵۰ میلیون تومانی داشته باشید، درآمد سال اول از بورس برای شما ۱۵ میلیون تومان خواهد بود و در صورت سرمایه گذاری مجدد این رقم در بازار سهام و ارائه ی یک عملکرد خوب، طعم سود مرکب را خواهید چشید.
اما!!!

اصلا روی درآمد ماهانه از بورس حساب باز نکنید!

کسب درآمد ماهانه از بورس حتی بستگی به شخصیت شما دارد. ویژگی های شخصیتی مختلف، عملکرد های مختلفی در بازار دارند. مطمئنا نوع سرمایه گذاری یک شخصیت کم ریسک با شخصیت پر ریسک، یکی نخواهد بود.
بازار سرمایه صعود و نزول های بسیاری دارد و ازین رو نمی توان به عنوان درآمد ماهانه از بورس روی آن حساب کرد. اما سود سرمایه گذاری در بورس را اگر سالیانه در نظر بگیرید، می توان اندکی با اطمینان بیشتری در خصوص آن صحبت کرد و البته چه بسیار سرمایه گذارانی که برای کسب سود وارد بازار سرمایه شدند و با تحمل زیانی قابل توجه از بازار خارج شدند و صد البته آن روی سکه سرمایه گذارانی را داریم که با دانش مناسب و تجربه ی خوب در این بازار موفقیت های مالی بسیاری کسب کرده اند. تجربه و دانش مهم ترین ارکان فعالیت در بازار سرمایه است.

سود سرمایه گذاری در بورس چقدر است

به صورت کلی سود سرمایه گذاری در بورس در دوره های مختلف متفاوت است. اگر بخواهیم شاخص بازار سرمایه را مبنای سود دهی بازار و تعیین سود سرمایه گذاری در بورس بدانیم، می توان از شاخص آزاد شناور برای تعیین بازدهی استفاده کرد.
برای آشنایی با انواع شاخص های بازار سرمایه توصیه می کنم، به این لینک مراجعه کنید.
در جدول زیر، میزان رشد این شاخص در سال های اخیر آورده شده است:

سال بازدهی شاخص سرمایه ابتدای سال(تومان) سرمایه پایان سال

(تومان)

بازدهی سود سرمایه گذاری در بورس
۱۳۹۴ ۲۷٫۳% ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ۶۳،۶۵۰،۰۰۰ ۱۳،۵۰۰،۰۰۰
۱۳۹۵ ۹٫۷%- ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ۴۵،۱۵۰،۰۰۰ ۴،۸۵۰،۰۰۰-
۱۳۹۶ ۷٫۴% ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ۵۳،۷۰۰،۰۰۰ ۳،۷۰۰،۰۰۰

حال اگر فرض کنیم شما سرمایه ی ۵۰ میلیون تومانی خود را در سال ۱۳۹۴ به بازار سرمایه آورده و متناسب با وزن شاخص بورس، سهام می خریدید و بازدهی داشتید و هیچ پولی را از حساب خود خارج نمی کردید. بازدهی مرکب شما برابر با ۲۳٫۴%. توجه داشته باشید که در سال های اخیر بازدهی عمومی بورس مناسب نبوده است و عمدتا تک سهم ها بازدهی های مناسبی داشته اند.
باز هم تاکید می کنم، عملکرد شما می تواند کاملا متفاوت با شاخص آزاد شناور باشد. حتی ممکن است در سالی که بازدهی شاخص آزاد شناور ۱۰۰ درصد بوده است، بازدهی شما زیانی ۶۰% باشد و از آن سو هم، در سالی که بازدهی شاخص منفی ۲۰% بوده است، می تواند عملکرد شما، بازدهی ۱۰۰ درصدی را برای شما داشته باشد.
نکته ی مهم: بازدهی سال ۱۳۹۶ مربوط به شش ماهه ی ابتدایی بازار بورس در سال ۱۳۹۶ می باشد.

درآمد بورس بازان

درآمد بورس بازان در بازار سرمایه با توجه به بازدهی آنان مشخص می شود و بازدهی های آن ها گاها با بازدهی هایی که برای بخش سود سرمایه گذاری در بورس، محاسبه کرده بودیم؛ تفاوت دارد. اگر بخواهیم بازدهی بورس بازان را معادل بازدهی گروه ها و سهم های متعادل و پیشروی بازار در نظر بگیریم. از ابتدای سال ۱۳۹۶تا پایان مرداد ماه، درآمد بورس بازان از سرمایه گذاری در سه سهم نقدشونده و متعادل بازار شامل سهام فولاد مبارکه، سهام ملی مس ایران و سهام آسان پرداخت؛ برابر با ۴۱٫۷% بوده است که برای مدت ۵ ماه بازدهی بسیار خوبی به شمار می آید.

با این تفاسیر درآمد بورس بازان با فرض سرمایه ای ۵۰ میلیون تومانی ظرف ۵ ماه برابر با ۲۰،۸۵۰،۰۰۰ تومان بوده است.

نکته ی مهم

منظور ما از درآمد بورس بازان، درآمد گروه های حرفه ای و کم ریسک بازار است.

در پایان اگر بخواهم مطلب را جمع بندی کنم، همه چیز بستگی به شما و مدل سرمایه گذاری تان دارد و بس و مثال های این نوشته، تنها بر مبنای تجربیات و آمارها بود.
” بنده اولین سهامی که خریدم، سهام شرکت مپنا بود و مجبور شدم آن را با زیان بفروشم”
این زیان، موجب شد، بیشتر از قبل برای آموزش اهمیت قائل باشم و امیدوارم شما هم قبل از سرمایه گذاری مستقیم در بورس، به آموزش بپردازید.

8 پاسخ
    • حسن رحمانی
      حسن رحمانی گفته:

      سلام
      وقتتون بخیر و خوشی
      کیفیت فعالیت شما بسیار مهم تر از زمان فعالیت شما خواهد بود. مطمئنا با کسب آموزش و مطالعه ی بالا می توانید بازدهی خوبی را هم داشته باشید. فعالیت در بورس به جد، یکی از پربازده ترین فعالیت هاست. در خصوص میزان درآمد، در مقاله توضیحات کاملی داده شده است و هر جایی ابهامی داشتید بنده و همکاران در خدمت هستیم.
      با آرزوی بهروزی

      پاسخ
    • حسن رحمانی
      حسن رحمانی گفته:

      سلام
      در صورتی میشه به فعالیت در بورس، به عنوان شغل دوم نگاه کرد که از مشاوره، مشاوران توانمند استفاده بفرمایید و در غیر این صورت، بازدهی مطلوبی نخواهید داشت.
      هر یک از ما توانایی های محدودی داریم و در دنیای فعلی اطلاعات، تخصص در همه ی حوزه ها ممکن نیست.
      امیدوارم سرمایه گذاری خوبی را تجربه کنید
      ممنون از نظر سازنده ی شما

      پاسخ
  1. محمد علي
    محمد علي گفته:

    سلام
    مطالب سایتتون عالی و بی نظیره
    قسمت جالبش برای من
    با شهریه دانشگاه در بورس سرمایه گذاری نکنید بود

    پاسخ
  2. زهرا
    زهرا گفته:

    سلام. ممنون بابت مطالب خوبتون
    من جلسه اول دوره اموزشی که برام ایمیل شد رو خوندم جلسه بعدی برام کی فرستاده میشه باید دوباره درخواست بفرستم یا تا فردا برام ارسال میشه .ممنون از زحماتتون

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *