اندیکاتورهای مناسب بازار صعودی
تحلیل تکنیکال در بازار صعودی
این سال ها که برای بخشی از معاملاتم از تحلیل تکنیکال استفاده می کنم و همواره سیستم معاملات خودم را به روزرسانی می کرده و می کنم. در این مقاله قصد دارم به یکی از مهم ترین اشکالاتم که امروز باعث موفقیت در تحلیل هایم شده را توضیح بدهم.
بررسی معاملات من نشان می داد که در روندهای صعودی سهام بسیاری از شرکت ها را با سود حدودا ۲۰ تا ۳۰ درصدی به فروش رسانده ام ولی سهم مربوطه بعد از فروش، بازدهی بیشتر از ۴۰ درصد داشته است و سعی در کنترل این مشکل داشتم و کلید حل مشکل را تغییر سیستم معاملات در روند صعودی بازار دیدم.
به نظر شما، اندیکاتورهایی که در بازار ساید از آن استفاده می کنید با اندیکاتورهای بازار صعودی یا نزولی می تواند یکی باشد؟
آیا در سیستم معاملات شما، تصمیم گیری در خصوص خرید یا فروش به روند بازار بی ارتباط است؟
با این تفاسیر به نظر شما:
کدام اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال برای بازارهای صعودی مناسب تر هستند؟
اندیکاتورهایی که به شناخت بازار صعودی کمک می کند شامل: میانگین متحرک (Moving Average)، اندیکاتور Advance-decline line، نمودار حجم، مناطق حمایت و مقاومت و اندیکاتورهای مومنتوم هستند. شاید امروز یکی یا چند اندیکاتوری که نام بردیم در سیستم معاملاتی شما قرار داشته باشد، اکنون وقت افزایش توجه به آن ها است.
در بازارهای صعودی یا اصطلاحا بازارهای گاوی (Bull market) قیمت ها عموما رو به بالا و روند قیمتی اکثر سهام شرکت ها رو به رشد می باشد و قیمت ها نیز عموما بالای خط میانگین متحرک ۵۰ روزه و ۱۰۰ روزه و ۲۰۰ روزه قرار دارند و میانگین متحرک های کوتاه مدت باید به طور مداوم بالاتر از متوسط میانگین متحرک بلندمدت باقی بمانند. بیشتر شدن اسپرد یا فاصله ی بین میانگین های متحرک حاکی از روند قوی بازار می باشد.
با رشد قیمت ها در بازارهای گاوی، باعث ایجاد سقف های جدید و مناطق حمایتی و مقاومتی جدید می شود که برخی ضعیف و برخی قوی هستند. با ادامه ی بازار مثبت، قیمت ها به سطوح مقاومتی می رسد و یک نشانه ی بازار گاوی این است که مناطق حمایتی در مجموع ثابت هستند و محدوده های مقاومت تغییر می کنند و حرکت صعودی در زمان کمتری نسبت به حرکات نزولی شکل می گیرد.
به صورت کلی برای بررسی بازارهای گاوی، تحلیلگران باید به دقت اندیکاتور Advance-decline line را زیر نظر بگیرند و واگرایی های این اندیکاتور اهمیت بسیاری در جهت آینده ی بازار دارند.
اندیکاتور Advance-decline line:
این اندیکاتور به سرمایه گذاران در جهت تعیین جهت بازار کمک می کند و مشخص کننده جهت صعودی یا نزولی بازار است. شاخص های بسیاری وضعیت گروه های مختلف را بیان می کنند اما هیچ یک تصویری کامل از یک روز معاملاتی یا عملکرد بازار سهام در طی روز را نمایش نمی دهند. این اندیکاتور از محاسبه زیر به دست میاد:
ADline= تعداد سهامی که بالا می رود منهای تعداد سهامی که کاهش می یابد به اضافه ی ADline روز قبل
این خط برای تایید حرکت قیمت و شناسایی واگرایی مورد استفاده قرار می گیرد و مهم جهت این خط می باشد و در واگرایی ها بسیار اهمیت دارد.
اندیکاتور حجم نیز یکی از بهترین ابزارهای برای رصد حرکات قیمتی سهام شرکت ها است. حرکت قیمتی واقعی، همواره همراه با افزایش حجم معاملات است. برای بررسی حجم معاملات، اندیکاتور OBV می توان بسیار کمک کننده باشد و تحلیلگران باید به دقت آن را زیر نظر بگیرند. یکی از نکته های کلیدی در تحلیل بازار، استفاده از این اندیکاتور برای تشخیص اصلاح قیمتی از برگشت کلی بازار می باشد. برگشت کلی بازار با حجم معاملات بالا همراه است اما اصلاح قیمتی با حجم معاملاتی پایین انجام می شود.
اندیکاتورهای مومونتوم نیز نظیر ADX (اندیکاتور شاخص میانگین جهت دار- Average directional index) و اندیکاتور MACD (اندیکاتور میانگین حرکتی همگرایی/واگرایی موسوم به اندیکاتور مک دی- Moving Average Convergence) میاشند که برای تشخیص روند صعودی و تایید بازارهای صعودی (گاوی) از آن استفاده می شود. در حالی که شاخص ها، مانند قیمت های بازار، در یک روند پایدار سمت و سوی افزایش قیمت دارند، زمانی که شما بازار را در تایم فریم بلندمدت بررسی می کنید باید شاهد روند صعودی در اندیکاتورهای مومنتوم شاهد باشید.
در دوره های بلندمدت، روند افزایشی اندیکاتورهایی مانند MACD طولانی تر است و بیشتر نوسانات رو به پایین دارد و اندیکاتور ADX یک شاخص بسیار خوب برای شناسایی زمانی که بازار واقعا در یک روند قرار گرفته می باشد. فراتر از اندیکاتورهای تکنیکال، بازارهای صعودی با اعتماد سرمایه گذاران مشخص می شوند و در یک بازار گاوی قدرتمند، سرمایه گذاران کمی به دنبال پوشش ریسک سرمایه گذاری یا حفظ سود (Take profit) هستند.
امیدوارم معاملات تان همیشه پرسود باشد.