تحلیل آمارهای اقتصادی هفته

سلام خدمت همگی و امیدوارم شاد و پیروز باشید و تعطیلات خوبی را سپری کرده باشید.

خوب برویم سراغ بازارهای کالایی و به بررسی این بازارها بپردازیم و با تحیل آمار اقتصادی هفته کار خود را اغاز کنیم.

 به نظر می رسد که فشارها بر قیمت نفت پایان یافته باشد و از ریسک قیمت های چهل دلاری فاصله گرفته باشیم و ورشکستگی ۷۰ کمپانی نفتی عمدتا شیل بر تقویت این گمانه افزوده است ولی قیمت های بالای ۵۰ دلار نیز موجب بازگشت دکل های نفتی میشود که مطمئنا بر تولید نفت افزوده خواهد شد. در هفته ی جاری آمارهای مهمی منتشر شد. شاخص قیمت مصرف کننده در حوزه ی یورو ۰.۱%کاهش یافته است که مطابق پیش بینی ها بود، روند شاخص یورو و عدم تغییرات آن حداقل در بازه ی یکسال آتی و گذار این منطقه از بحران دریافت وام های ارزی به نرخ یورو و معاملات با این پول را عقلایی تر کرده است و فعالان معدن و پتروشیمی بهتر است این نکته را مورد توجه قرار دهند. به نظر می رسد خروج انگلستان از حوزه ی یورو منتفی خواهد بود و آمارهای اقتصادی در این اتحادیه رو به بهود می باشد.

شاخص اعتماد مصرف کننده در ماه می آمریکا نیز کاهشی بود و موجب فشار بر دلار شد. این آمار می تواند اثری منفی بر افزایش نرخ بهره ی دلار توسط فدرال رزرو در جلسه ی آتی بگذارد. این شاخص تعیین کننده ی درجه ی خوشبینی مصرف کننده نسبت به وضعیت عمومی اقتصاد جامعه را نشان می دهد، در صورت اعتماد مصرف کننده به پایداری آینده ی اقتصادی خود مطمئنا مصرف او نیز افزایش خواهد یافت. افزایش نرخ بهره ی دلار می تواند اثری منفی بر قیمت های بازارهای کالایی بگذارد و موجب تقویت دلار خواهد شد.

شاخص PMI تولید کننده ی چین نیز در صبح چهارشنبه منتشر شد و رقم ۴۹.۲ را بر تابلو نشان داد. این رقم ۰.۱ واحد کمتر از پیش بینی هاست و اثر زیادی بر بازارها نگذاشت، انتشار آمارها از سوی چین بر روی بازارهای کالایی بسیار اثر گذار است. تغییرات شاخص خرید مدیران یکی از شاخص های پیشرو در بازار به شمار می آید.

نرخ بهره ی یورو هم به زودی منتشر خواهد شد و به احتمال زیاد مطابق پیش بینی ها ۰ باشد.

اما از آمارهای مهم امروز موجودی نفت خام آمریکا می باشد که پیش بینی ها از افت ۲.۵ میلیون بشکه ای حکایت دارد. افت موجودی نفت خام آمریکا به بهبود قیمت نفت و تقویت بازارهای کالایی کمک خواهد نمود.

در روز جمعه نیز آمار بیکاری آمریکا منتشر خواهد شد و پیش بینی ها رقم ۴.۹% را برآورد کرده اند که خود تقویت کننده ی دلار و احتمال افزایش نرخ بهره خواهد بود. آمار های ماه های اخیر عمدتا از تحقق رشد در اقتصاد ایالت متحده آمریکا خبر داده اند.

کانال تلگرام کامودیتی و تحلیل آمارهای اقتصادی

https://telegram.me/Metalcommodities

تحلیل آمار اقتصادی هفته , تحلیل بازارهای کالایی ,  تحلیل بورس ,  تحلیل فلزات , با چه ارزی قرارداد ببندیم؟ , بررسی بازارهای جهانی , تحلیل اقتصاد

تحلیل بنیادی مس

تحلیل بنیادی مس

سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی

این  روزها هرچه قدر امیدم به بهبود اقتصاد داخلی بیشتر می شود از سوی دیگر نا امیدی نسبت به وضعیت اقتصاد جهانی به خصوص در کامودیتی ها و مواد اولیه محیط پیرامون را ترسناک جلوه می کند و مطمئنا با آمار ضعیف از سوی دولت چین درک این موضوع به خوبی محسوس خواهد بود. حرکات اخیر بانک مرکزی چین و تحرکات برای رونق دادن به بازار مسکن حبابی چین که کاهش قیمت را هم تجربه کرده است همگی از عزم این دولت در جهت تحریک مصرف داخلی و بهبود رشد می باشد ، مطمئنا اقتصادی که رشد اقتصادی اش را مدیون دارایی های سرمایه ای و مواد اولیه بوده است به راحتی نمی تواند این گذار را انجام دهد و اما رشد بخش خدمات در این کشور بسیار قابل ملاحظه بوده است. برای اینکه شرایط بخش فلزات را بخواهم به خوبی تفسیر کنم بد نیست سه نمودار زیر را نیم نگاهی بیندازیم و تحلیلی بنیادی بر مس داشته باشیم و در انتها تاثیرات آن بر سهمی نظیر فملی مورد بررسی قرار دهیم :

در نمودار اول مصرف مس را در سال ۱۹۹۰ مشاهده می کنیم و میبینیم که کشورهای صنعتی عمده ی مصرف مس دنیا را در اختیار داشتند و دو کشور آمریکا و ژاپن معادل ۳۵% نزدیک به نیمی از تقاضای مس را به خود اختصاص میداده اند و با گذر زمان و افزایش فعالیت بخش خدمات، هم اکنون عمده ی GDP این کشورها را بخش های خدماتی شامل می شوند.

تقاضای جهانی مس | نمودار تقاضای جهانی مس | مشاوره ی مالی | مالی شخصی | مس | بررسی مس | تحلیل بنیادی مس

تحلیل بنیادی مس – تقاضای مس

حال به سراغ چارت دوم میرویم و شرایط فلز مس و تقاضای جهانی اش را در ۲۲ سال بعد در سال ۲۰۱۲ مشاهده می کنیم و می بینیم از سویی افزایش تولید و ظرفیت داشته ایم و از سویی هم تقاضای مس در چین در حال خودنمایی است و و سهمی ۴۳% در کیک تقاضای مس را در اختیار داشته اند.

حال با شرایط فعلی اقتصادی چین می توان رویدادی نچندان دلچسب را برای آینده ی کامودیتی ها تصویر کرد و البته افت مس به زیر ۵۰۰۰ یا روی به زیر ۱۸۰۰ یا آلمینیوم به ۱۵۰۰ دلار نیازمند متغیر های بنیادین قوی و گزارشات ضعیف از سوی اقتصادهای بزرگ خواهد بود و به راحتی نمی توان تصور افت سنگینی برایشان داشت.

 تقاضای جهانی مس | نمودار تقاضای جهانی مس | مشاوره ی مالی | مالی شخصی | مس | بررسی مس | تحلیل بنیادی مس

تحلیل بنیادی مس – تقاضای جهانی مس

حال در چارت سوم به نمودار دایره ای مصرف مس در سال ۲۰۱۲ می پردازیم و مشاهده می کنیم که عمده مصرف مس در بخش های تجهیزات و عملیات ساخت و ساز می باشد و این دو سهمی ۶۰ درصدی در مصرف مس را در اختیار داشته اند و البته آمارها نشان می دهد از سال ۲۰۱۲ تا به امروز تغییرات شدیدی در این حوزه ها و نمودارهای قبلی نداشته ایم. مسلما تحریک بخش مسکن و رونق معاملات می تواند شرایط را برای کامودیتی ها بهتر کند ولی تا کنون اقدامات بانک مرکزی این کشور در تغییرات نرخ بهره و وام ها تاثیر چندانی نداشته است و مطمئنا با عبور این کشور از دوره ی گذار می توان برای آینده تصویر روشنی در نظر گرفت.

 تقاضای جهانی مس | نمودار تقاضای جهانی مس | مشاوره ی مالی | مالی شخصی | مس | بررسی مس | تحلیل بنیادی مس

تحلیل بنیادی مس – موارد مصرف مس

شرایط بازار ما هم خواه ناخواه با مواد اولیه گره خورده است و این هفته افت نفت به سطوح ۴۴ دلاری کمی نگرانی ها را بیشتر کرد و در این بخش هم همچنان آمار قدرتمندی برای افت به زیر ۴۰ دلار مشاهده نشده است و پیش بینی هم نمی شود و به نظر محدوده ۴۰ تا ۴۴ دلار محدوده ی قدرتمندی باشد و در تایم فریم های ماهانه نیز شکستی در این حمایت ها مشاهده نمی شود.

در بازار داخلی هم شرایط تغییر خاصی نداشته است و کم تحرکی بازیگران بزرگ به وضوح قابل مشاهده است و حقوقی های دولتی و شبه دولتی واقعا با بحران نقدینگی رو به رو هستند و ان شا الله در آینده در پستی جامع به وضعیت این صندوق های بازنشستگی خواهم پرداخت. به نظرم همچنان نوسان گیری در طی این مدت راهکار عاقلانه تری خواهد بود و شخصا انتظار تعدیل منفی در گزارش های ۶ ماهه را دارم. با بازگشایی پالایشی ها و فولاد و استفاده از جو منفی می توان شکارهای خوبی در بازار داشت و از نوسانات بهره برد. افت نرخ تورم در مدت اخیر و با کاهش احتمالی سود بانکی می توان شرایط  بهتری برای بازار در نظر داشت و تثبیت نرخ دلار بر روی ۳۳۰۰ تومان برای بسیاری از شرکت ها مناسب خواهد بود ولی همچنان با اوضاع بازار جهانی باید با احتیاط بیشتری قدم برداشت. تصویر سود ۳۰ تومانی از فخوز نمادی از رکود فراگیر در صنایع بود.

برای همگی آرزوی شادی و موفقیت دارم.

امیدوارم سلامت و بهروز باشید.

——————————————————————————————————————————————

تحلیل فملی

تحلیل صنعت مس

مصارف و  تولید معادن مس

تحلیل فلزات اساسی