تحلیل آمارهای اقتصادی هفته

سلام خدمت همگی و امیدوارم شاد و پیروز باشید و تعطیلات خوبی را سپری کرده باشید.

خوب برویم سراغ بازارهای کالایی و به بررسی این بازارها بپردازیم و با تحیل آمار اقتصادی هفته کار خود را اغاز کنیم.

 به نظر می رسد که فشارها بر قیمت نفت پایان یافته باشد و از ریسک قیمت های چهل دلاری فاصله گرفته باشیم و ورشکستگی ۷۰ کمپانی نفتی عمدتا شیل بر تقویت این گمانه افزوده است ولی قیمت های بالای ۵۰ دلار نیز موجب بازگشت دکل های نفتی میشود که مطمئنا بر تولید نفت افزوده خواهد شد. در هفته ی جاری آمارهای مهمی منتشر شد. شاخص قیمت مصرف کننده در حوزه ی یورو ۰.۱%کاهش یافته است که مطابق پیش بینی ها بود، روند شاخص یورو و عدم تغییرات آن حداقل در بازه ی یکسال آتی و گذار این منطقه از بحران دریافت وام های ارزی به نرخ یورو و معاملات با این پول را عقلایی تر کرده است و فعالان معدن و پتروشیمی بهتر است این نکته را مورد توجه قرار دهند. به نظر می رسد خروج انگلستان از حوزه ی یورو منتفی خواهد بود و آمارهای اقتصادی در این اتحادیه رو به بهود می باشد.

شاخص اعتماد مصرف کننده در ماه می آمریکا نیز کاهشی بود و موجب فشار بر دلار شد. این آمار می تواند اثری منفی بر افزایش نرخ بهره ی دلار توسط فدرال رزرو در جلسه ی آتی بگذارد. این شاخص تعیین کننده ی درجه ی خوشبینی مصرف کننده نسبت به وضعیت عمومی اقتصاد جامعه را نشان می دهد، در صورت اعتماد مصرف کننده به پایداری آینده ی اقتصادی خود مطمئنا مصرف او نیز افزایش خواهد یافت. افزایش نرخ بهره ی دلار می تواند اثری منفی بر قیمت های بازارهای کالایی بگذارد و موجب تقویت دلار خواهد شد.

شاخص PMI تولید کننده ی چین نیز در صبح چهارشنبه منتشر شد و رقم ۴۹.۲ را بر تابلو نشان داد. این رقم ۰.۱ واحد کمتر از پیش بینی هاست و اثر زیادی بر بازارها نگذاشت، انتشار آمارها از سوی چین بر روی بازارهای کالایی بسیار اثر گذار است. تغییرات شاخص خرید مدیران یکی از شاخص های پیشرو در بازار به شمار می آید.

نرخ بهره ی یورو هم به زودی منتشر خواهد شد و به احتمال زیاد مطابق پیش بینی ها ۰ باشد.

اما از آمارهای مهم امروز موجودی نفت خام آمریکا می باشد که پیش بینی ها از افت ۲.۵ میلیون بشکه ای حکایت دارد. افت موجودی نفت خام آمریکا به بهبود قیمت نفت و تقویت بازارهای کالایی کمک خواهد نمود.

در روز جمعه نیز آمار بیکاری آمریکا منتشر خواهد شد و پیش بینی ها رقم ۴.۹% را برآورد کرده اند که خود تقویت کننده ی دلار و احتمال افزایش نرخ بهره خواهد بود. آمار های ماه های اخیر عمدتا از تحقق رشد در اقتصاد ایالت متحده آمریکا خبر داده اند.

کانال تلگرام کامودیتی و تحلیل آمارهای اقتصادی

https://telegram.me/Metalcommodities

تحلیل آمار اقتصادی هفته , تحلیل بازارهای کالایی ,  تحلیل بورس ,  تحلیل فلزات , با چه ارزی قرارداد ببندیم؟ , بررسی بازارهای جهانی , تحلیل اقتصاد

تحلیل بنیادی مس

تحلیل بنیادی مس

سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی

این  روزها هرچه قدر امیدم به بهبود اقتصاد داخلی بیشتر می شود از سوی دیگر نا امیدی نسبت به وضعیت اقتصاد جهانی به خصوص در کامودیتی ها و مواد اولیه محیط پیرامون را ترسناک جلوه می کند و مطمئنا با آمار ضعیف از سوی دولت چین درک این موضوع به خوبی محسوس خواهد بود. حرکات اخیر بانک مرکزی چین و تحرکات برای رونق دادن به بازار مسکن حبابی چین که کاهش قیمت را هم تجربه کرده است همگی از عزم این دولت در جهت تحریک مصرف داخلی و بهبود رشد می باشد ، مطمئنا اقتصادی که رشد اقتصادی اش را مدیون دارایی های سرمایه ای و مواد اولیه بوده است به راحتی نمی تواند این گذار را انجام دهد و اما رشد بخش خدمات در این کشور بسیار قابل ملاحظه بوده است. برای اینکه شرایط بخش فلزات را بخواهم به خوبی تفسیر کنم بد نیست سه نمودار زیر را نیم نگاهی بیندازیم و تحلیلی بنیادی بر مس داشته باشیم و در انتها تاثیرات آن بر سهمی نظیر فملی مورد بررسی قرار دهیم :

در نمودار اول مصرف مس را در سال ۱۹۹۰ مشاهده می کنیم و میبینیم که کشورهای صنعتی عمده ی مصرف مس دنیا را در اختیار داشتند و دو کشور آمریکا و ژاپن معادل ۳۵% نزدیک به نیمی از تقاضای مس را به خود اختصاص میداده اند و با گذر زمان و افزایش فعالیت بخش خدمات، هم اکنون عمده ی GDP این کشورها را بخش های خدماتی شامل می شوند.

تقاضای جهانی مس | نمودار تقاضای جهانی مس | مشاوره ی مالی | مالی شخصی | مس | بررسی مس | تحلیل بنیادی مس

تحلیل بنیادی مس – تقاضای مس

حال به سراغ چارت دوم میرویم و شرایط فلز مس و تقاضای جهانی اش را در ۲۲ سال بعد در سال ۲۰۱۲ مشاهده می کنیم و می بینیم از سویی افزایش تولید و ظرفیت داشته ایم و از سویی هم تقاضای مس در چین در حال خودنمایی است و و سهمی ۴۳% در کیک تقاضای مس را در اختیار داشته اند.

حال با شرایط فعلی اقتصادی چین می توان رویدادی نچندان دلچسب را برای آینده ی کامودیتی ها تصویر کرد و البته افت مس به زیر ۵۰۰۰ یا روی به زیر ۱۸۰۰ یا آلمینیوم به ۱۵۰۰ دلار نیازمند متغیر های بنیادین قوی و گزارشات ضعیف از سوی اقتصادهای بزرگ خواهد بود و به راحتی نمی توان تصور افت سنگینی برایشان داشت.

 تقاضای جهانی مس | نمودار تقاضای جهانی مس | مشاوره ی مالی | مالی شخصی | مس | بررسی مس | تحلیل بنیادی مس

تحلیل بنیادی مس – تقاضای جهانی مس

حال در چارت سوم به نمودار دایره ای مصرف مس در سال ۲۰۱۲ می پردازیم و مشاهده می کنیم که عمده مصرف مس در بخش های تجهیزات و عملیات ساخت و ساز می باشد و این دو سهمی ۶۰ درصدی در مصرف مس را در اختیار داشته اند و البته آمارها نشان می دهد از سال ۲۰۱۲ تا به امروز تغییرات شدیدی در این حوزه ها و نمودارهای قبلی نداشته ایم. مسلما تحریک بخش مسکن و رونق معاملات می تواند شرایط را برای کامودیتی ها بهتر کند ولی تا کنون اقدامات بانک مرکزی این کشور در تغییرات نرخ بهره و وام ها تاثیر چندانی نداشته است و مطمئنا با عبور این کشور از دوره ی گذار می توان برای آینده تصویر روشنی در نظر گرفت.

 تقاضای جهانی مس | نمودار تقاضای جهانی مس | مشاوره ی مالی | مالی شخصی | مس | بررسی مس | تحلیل بنیادی مس

تحلیل بنیادی مس – موارد مصرف مس

شرایط بازار ما هم خواه ناخواه با مواد اولیه گره خورده است و این هفته افت نفت به سطوح ۴۴ دلاری کمی نگرانی ها را بیشتر کرد و در این بخش هم همچنان آمار قدرتمندی برای افت به زیر ۴۰ دلار مشاهده نشده است و پیش بینی هم نمی شود و به نظر محدوده ۴۰ تا ۴۴ دلار محدوده ی قدرتمندی باشد و در تایم فریم های ماهانه نیز شکستی در این حمایت ها مشاهده نمی شود.

در بازار داخلی هم شرایط تغییر خاصی نداشته است و کم تحرکی بازیگران بزرگ به وضوح قابل مشاهده است و حقوقی های دولتی و شبه دولتی واقعا با بحران نقدینگی رو به رو هستند و ان شا الله در آینده در پستی جامع به وضعیت این صندوق های بازنشستگی خواهم پرداخت. به نظرم همچنان نوسان گیری در طی این مدت راهکار عاقلانه تری خواهد بود و شخصا انتظار تعدیل منفی در گزارش های ۶ ماهه را دارم. با بازگشایی پالایشی ها و فولاد و استفاده از جو منفی می توان شکارهای خوبی در بازار داشت و از نوسانات بهره برد. افت نرخ تورم در مدت اخیر و با کاهش احتمالی سود بانکی می توان شرایط  بهتری برای بازار در نظر داشت و تثبیت نرخ دلار بر روی ۳۳۰۰ تومان برای بسیاری از شرکت ها مناسب خواهد بود ولی همچنان با اوضاع بازار جهانی باید با احتیاط بیشتری قدم برداشت. تصویر سود ۳۰ تومانی از فخوز نمادی از رکود فراگیر در صنایع بود.

برای همگی آرزوی شادی و موفقیت دارم.

امیدوارم سلامت و بهروز باشید.

——————————————————————————————————————————————

تحلیل فملی

تحلیل صنعت مس

مصارف و  تولید معادن مس

تحلیل فلزات اساسی

چرخه اقتصاد جهان

چرخه اقتصاد جهان و بحران مالی جهان

سلام و درود خدمت شما عزیزان

سالهاست این بحث در دنیای مالی جریان دارد. کارایی یا ناکارایی. کارایی چه می گوید؟! ناکارایی چه می گوید؟! ازین بحث های ابتدایی که بگذریم نکته اینجاست واکنش ها به اقدامات چین همچنان در بورس های جهانی دنبال میشه و فضای اقتصاد رو متلاطم کرده.

از سویی به قول آقای بافت که آپشن ها را سلاح های کشتار جمعی می دانند، حال این آپشن ها چندین برابر بخش حقیقی اقتصاد هستند و هر افتی بازار جهانی را با اهرم ها چند برابر بازخورد می دهد.

نفت هم به زیر ۴۰ دلار رفت و به نظر می آید پولبکی داشته باشد و باید دقیق تحت نظر بگذاریم و این حرکت یار قدیمی اقتصاد ما، ترسی بر چهره ی رنجور اقتصاد انداخت و نگاه ها به بامداد دوشنبه است و حرکات هیجانی ابتدایی بازارها. گزارشات حاکی از اینه که در این مدت بخش زیادی از پولهای سرمایه گذاری شده در کشورهای در حال توسعه در حال خروج است و یا مراحل پایانی خروج را می گذارند که اگر این ها را اسمارت مانی بنامیم پربیراه نرفته ایم! اما اگر پس زمینه ی فاندی ذهنمان مبنی بر ریزش بازارهای کالایی باشد مامن جدید کجا خواهد بود؟

اتفاقات و اخبار موجود را که در زمینه ی ذهنم مرور می کنم و قطعات پازل را که در کنار هم قرار می دهم به یک نتیجه می رسم، حرکت پول به سمت کشورهای توسعه یافته!

در هر صورت اقدام چین در تغییر رویه به سمت خدمات بدون تلفات نیست و نخواهد بود و دولت مردان چینی در صورت موفقیت به واقع می شود گفت در بهترین زمان و بهترین عملکرد این مهم را صورت داده اند و رشد اقتصادی این کشور هموارتر خواهد شد، اما چه به سر بازارهای کالایی خواهد آمد. اگر بخواهیم market cycle را مبنا قرار دهیم.

چرخه های اقتصادی را که در نظر می گیریم. تقریبا رشد کشورهای آسیای جنوب شرقی به خصوص چین از سالهای پایانی قرن بیستم آغاز میشه و حرکت پول از کشورهای توسعه یافته به این کشورها را شاهد بودیم و دهه ی ۱۹۹۰ شاهد رشد بی مهابای اقتصادهای بر پایه ی مواد اولیه بودیم. برای مثال قیمت نفت در ابتدای ۱۹۹۰ میلادی ۲۳ دلار و در سال ۲۰۰۵ میلادی به ۵۰ دلار رسید. به هر صورت هیچ بخشی رشد همیشه پایدار نخواهد داشت و نمی توان انتظار ریزش را نداشت و ریزش هر چیزی را متاثر از تئوری توطئه دید. بحثی هم در اقتصاد داریم که بی ربط نیست و آن هم این که رشد اقتصادی هیچ شرکتی برای سالهای متوالی نمی تواند از رشد اقتصادی آن کشور بیشتر شود، چرا که ادامه ی این روند موجب بزرگ تر شدن شرکت از دولت خواهد شد و این امکان پذیر نخواهد بود!!

اگر قرار به چرخش اسمارت مانی از کشورهای در حال توسعه به کشورهای توسعه یافته باشد باید کمی در بازار دست به عصاتر حرکت کنیم.  چرا که نگران کننده اینجاست که تقریبا اکثر صنایع ما در بخش پایین دستی فعال است و در بخش بالادستی حرف خاصی برای گفتن نداریم و ازین منظر کشور ریسک بالایی دارد.

همچنان حرکت خاصی نباید از بازار انتظار داشت. به تازگی اخبار خوبی از پرداخت مطالبات پیمانکاران به وسیله ی اوراق خزانه شنیده می شود که حرکت بسیار مناسبی خواهد بود و دست دولت را اندکی بازتر خواهد کرد ولی سمت تاریک ماجرا حجم عظیم مطالبات دولت به بانکها و عدم نقدشوندگی دارایی های فیزیکی این موسسات و تمدید وام های قبلی صنایع و ادامه ی کمبود سرمایه در گردش در صنایع و عدم بهبود امور. صنایع ما مشکلات بسیاری دارند و شخصا با تعدادی از آن ها ارتباط دارم و از نزدیک از رنجی که می کشند باخبر هستم، از سویی دیگر همگی با امید به اصلاح و رشد اقتصادی وام هایی عمدتا کوتاه مدت گرفته اند و بهره هایی سنگین و همنوایی این ساز با رکود بازار آهنگ غم اگیزی را در فضای بازارها پخش می کند.

مدت ها پیش دکتر ادیب در جلسه ای اطلاعاتی را مطرح کردند و سعی کردم این داده ها را در زیر درج کنم و البته بخش هایی از آن را که اطلاعات بیشتری داشتند تا آنجا که ذهنم توان یاری داشت به سخنان ایشان در زیر اضافه کردم.

در دهه ی ۷۰ میلادی آمریکای لاتین رشد زیادی داشت و به واسطه ی پایین بودن نرخ بهره در آمریکا از فرصت بهره برد و وام های سنگینی از این کشور و اروپا به ویژه انگلیس اخذ کردن، نرخ بهره در دهه ۷۰ تقریبا هر سه تا چهار ماه یک بار پایین می آمد، ارزش دلار هم در دهه ی ۷۰ میلادی رو به کاهش بود. به این ترتیب اینها از وام گرفتن سود خوبی می بردند و رشد اقتصادی بسیار خوبی را تجربه کردند. کشورهای برزیل، آرژانتین و مکزیک بیشتر از بقیه در این منجلاب فرو رفتند. این وام ها همگی برای بهبود زیرساخت های این کشور ها صرف میشد.

۸۰ درصد از وام هایی که کشورها میگرفتند وام کوتاه مدت بود. در فاصله ی سالهای ۷۹ تا ۸۴ میلادی  آمریکا اعلام کرد که دیگه مانند سابق وام نمیدهم و نرخ بهره بالا رفت و دلار افزایش پیدا می کند. یعنی افزایش شدید بهره و تمدید وام های گذشته و اضافه بر آن توان درآمد این کشورها پاسخگوی بازپرداخت این وام ها را نداشت را که با وجود توسعه ی زیرساخت ها هنوز به توسعه ای پایدار نرسیده بودند. در این برهه از زمان که با انقلاب ایران همزمان می شود و صادرات نفت ایران نصف شد و جنگ ایران و عراق باعث رشد نفت به سطح ۴۰ دلار شد و آمریکای لاتین با نفت گران با مشکلات بسیاری مواجه شد. این سیکل تا به حال ۴ بار اتفاق افتاده است. و در این سالها نیز این شرایط مجدد اتفاق افتاده است و ابتدا سیاست تسهیل کمی و کاهش ارزش دلار، قطع این سیاست و به تازگی احتمال افزایش نرخ بهره در سپتامبر.

این بخشی از صحبتهای دکتر ادیب بود که البته بخش هایی که اطلاعات آن کمتر بود را بنده قرار دادم تا مطالعه اش راحت تر شود. برای آشنایی با بحران بدهی آمریکای لاتین این مقاله ی ویکی پدیا هم بد نیست.

 با همه ی این تفاسیر همچنان معتقدم باید در حرکات اندیشه ی بیشتری داشته باشیم و هر حرکت تندی می تواند ضرر مالی بدی را همراه داشته باشد.

در پایان هم یک نموداری چند وقت پیش دیدم و بد ندیدم در اینجا هم قرار دهم و شاید فرصتی شد بر روی آن ها صحبتی داشته باشیم.

مشاوره مالی | مالی شخصی | آموزش بورس | قیمت طلا | مشاوره خرید سهم | قیمت نفت| کامودیتی

رابطه ی قیمت طلا و نفت

به امید فردایی بهتر

شاد و پیروز باشید.

————————————————————————————————

چرخه اقتصاد جهان

چرخه های بازار بورس

دوره های صعود و نزول اقتصاد

بحران اقتصادی سال ۱۹۹۰

اقتصاد سال ۱۹۹۰

گزارش قیمت نفت

سلام

افت نفت در شرایط کنونی ریسک های فراوانی را برای اقتصاد کشور به همراه خواهد آورد و دولت را در آزمون بسیار سختی قرار خواهد داد.

بودجه ی نفت کشور با نفت ۱۰۰ دلاری بسته شده است و افت عملکرد اقتصاد چین در گزارش اخیر و آخرین پیش بینی سازمان بین المللی انرژی که حاکی از کاهش مصرف در امسال و سال آتی بود موجبات کاهش ارزش نفت را فراهم آورد و نفت را به زیر ۱۰۰ دلار کشاند. همانطور که می دانید در هنگام کاهش نفت در مرزهای مشخص اوپک جلساتی را برای کنترل نرخ برگزار می کند و نشست اظطراری اوپک برای نفت خام ۸۵ دلار می باشد.

چندین فرضیه در پیش روی خود داریم و ابتدا به عواقب کاهش ارزش نفت می پردازم.

در حال حاضر ایران و عربستان یکی از بدترین دوران های روابط دیپلماتیک متقابل را دارند و از طرفی تولید نفت عربستان در ماکزیموم خود قرار دارد و بعید است ازین رقم کوتاه بیاید و این مسئله احتمال ایجاد مشکل در اوپک را دو چندان می کنند و احتمال بدست آمدن نتیجه ی ضعیف از جلسه می رود( فرض را بر نفت ۸۵ دلاری گذاشتم)

از طرفی کشور درگیر مذاکرات می باشد و کاهش قیمت نفت آسیب پذیری کشور را افزایش می دهد و آمریکا و اروپا را در موضع برتر قرار می دهد و مطمئنا از نظر دیپلماتیک کار مشکل تری خواهیم داشت.

سه شنبه و چهار شنبه ی این هفته برای طراحی سناریوهای طلا و نفت و دلار بسیار حایز اهمیت است.

کشور نفت خود را صد دلار بسته است و قرار است در سال ۱۳۹۳ روزانه یک میلیون و صد هزار بشکه نفت صادر کند البته تولید نفت ما ۳.۵ میلیون بشکه در روز است.  که درآمد کشور از طریق فروش نفت خام ۴۰.۱ میلیارد دلار خواهد بود که در ۶ ماهه اول حداقل ۲۰۴،۶۰۰،۰۰۰ بشکه نفت صادرات کرده است و ازین محل با توجه به میانگین هر بشکه ۱۰۳ دلار به میزان ۲۱.۰۷ میلیارد دلار درآمد کسب کرده است و اگر بخواهیم نفت را ۹۰ دلار با فرض ثبات در نظر بگیریم کسری بودجه دولت تنها ازین محل ۲ میلیارد دلار خواهد بود. میعانات گازی نیز در بودجه پیش بینی شده است که روزانه ۲۹۷،۰۰۰ بشکه صادر شود و این میعانات به پتروشیمی های کشور ۱۸.۵ دلار برای هر بشکه در نظر گرفته شده است و البته درین مطلب به این حوزه نمی پردازم.

پس افت قیمت نفت تا ۹۰ دلار می تواند تعدیل بودجه۲ میلیارد دلاری فقط از فروش نفت خام به همراه داشته باشد و مطمئنا در فرآورده های دیگر و قسمت های مختلف بخش های نفت و گاز صدماتی وارد هواهد آمد و تعدیل را فراتر خواهد برد.

در شرایط بدبینانه نیز اگر قیمت نفت در ۸۵ دلار تثبیت شود نیز این تعدیل به ۳ میلیارد دلار تنها ازین بخش خواهد رسید.بررسی وضعیت سیاسی و اتفاقات تاثیر گذار:

با توجه به حرکت جهان به سمت ثبات و کاهش جنگ های بزرگ در دنیا و حرکت به سمت ثبات ازین منظر پتانسیلی از جهت افزایش قیمت مشاهده نمی شود.

برقراری توافق بین ایران و کشورهای ۵+۱ از ریسک منطقه ی خاورمیانه خواهد کاست و این موجب کاهش نسبی قیمت نفت خواهد شد.

تنش های منطقه ای در عراق و سوریه در این مدت توان تاثیرگذاری اش را از دست داده است

و اتفاقات بسیاری که از حوصله ی این مطلب خارج است.

اما در بعد کوتاه مدت خروجی جلسه ی این هفته فدرال رزرو می تواند نقش بسیار تعیین کننده ای را در دلار و طلا و به تبع آن نفت داشته باشد و همچنین استقلال اسکاتلند نیز می تواند با توجه به دارا بودن نفت دریای شمال به تنش نفت دامن بزند و طبق پیش بینی ها قیمت را کمی کاهش بدهد.

با این تفاسیر و کاهش قیمت نفت در محصولات پتروشیمی نیز کاهش قیمت ها را شاهد هستیم و این شرکت ها نرخ های فروش خودشان را تعدیل خواهند کرد و ازین منظر کمی در سرمایه گذاری بر روی این صنعت وسواس بیشتری به خرج بدهیم و البته حداکثر افت را کوتاه مدت آن هم به دلیل جوزدگی سهامداران می دانم.

فراموش نکنیم که ما درین کشور بزرگترین پتانسیل مان نفت و فرآورده های نفتی هست.

آیا چرخشی قرار است در اقتصاد دنیا ایجاد شود؟

تنها چیز غیر ممکن، خود غیر ممکن است.

برای جبران کسری بودجه دولت چه اقدامی نشان خواهد داد!

بهروز باشید